неділю, 16 листопада 2014 р.

Срібна ложка малюку

На Русі існувала давня традиція:
дарувати срібну ложку новонародженому, «на перший зубчик».

Дарувати малюкові срібну ложку повинен той, хто перший помітить перший зубчик.
Після, ложкою потрібно 3 рази постукати по зубу. За традицією, якщо нею легенько постукати по першому, тільки прорізаному зубу, всі інші зубки виростуть безболісно і швидко, і будуть здоровими і міцними. У цьому є величезний практичний сенс: срібло виділяє іони, які виробляють потужний антибактеріальний ефект, знезаражують і вбивають бактерії і шкідливі мікроби, що особливо важливо під час прорізання зубів. Дитячий імунітет в ранньому віці ще досить слабкий і срібна дитяча ложка буде захистом від хвороботворних бактерій.

Так само срібна ложка для дитини стає потужним оберегом на щастя й удачу, вважається, що срібна ложечка на перший зуб покликана привернути в життя маленької дитини багатство і успіх у всіх починаннях.

Поки дитина мала, віна просто грає нею, годують її м'якою силіконовою ложечкою.
Пізніше, коли у дитини виростуть всі передні зуби, нею годують дитину.
Коли дитина підросте, він сам нею їсть.

Ложка завжди повинна знаходитися поряд з дитиною.

Властивості срібної води:

Срібна вода має знезаражувальні властивості, вона використовується для лікування ран, хвороб шлунка, слизових, очей, запалення вух і т. д. Лікувальні властивості срібної води викликані іонами срібла. А для того щоб вода наповнилася іонами срібла необхідно протягом 3-х діб потримати у воді срібний предмет, наприклад, срібну ложку або монетку ...

Але навіть якщо ви не дотримуєтеся традицій, і не вірите в прикмети, срібна ложка «на зубчик» стане корисним і незабутнім подарунком для вашої дитини або хрещеника. Вона залишиться з ним на довгі роки, на відміну від іграшок і крихких сувенірів. І, можливо, дасть початок вашої нової сімейної традиції: передавати срібло з покоління в покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар