вівторок, 20 січня 2015 р.

Підбірка валентинок, які можна зробити зі своїми малюками.

 Підбірка валентинок, які можна зробити зі своїми малюками.

 Валентинки, зроблені своїми руками, завжди допоможуть сказати три дуже простих, але дуже значущих слова «я люблю тебе». Часто стає дуже складно вимовити їх вголос. Багато хто з нас просто забувають вимовляти цю фразу щодня, вважаючи, що всі і так в курсі наших почуттів. Але все-таки кілька разів на рік, на великі свята, наші близькі все-таки можуть домогтися цього визнання. Малюки намагаються показати свою любов і сказати про неї частіше, ніж ми, дорослі. Тому напередодні Дня Святого Валентина варто приділити трохи часу, щоб разом з крихітками навчитися говорити голосно і чітко: «Я люблю тебе!».
І так пропоную підбірку валентинок, які можна зробити зі своїми малюками.

1. Валентинка відбитками долоньок.

Нехай в цей день ви будете зігріті любов'ю найніжніших і рідних долоньок!
 Тут знадобляться кольоровий картон, пальчикові фарби, декоративна стрічка, фігурні ножиці, дирокол.

Повністю покриваємо долоню фарбою, ставимо відбиток на картоні. Даємо підсохнути, ставимо зверху відбиток іншою фарбою. Фігурними ножицями вирізаємо серце, робимо дірку, протягуємо стрічку. На звороті можна написати привітання.


2. Валентинка - сова. 


Вам знадобиться:

- папір трьох кольорів (в даному випадку це зелений, білий і жовтий папір)

- ножиці

- клей

Спочатку виріжте одне велике серце з зеленого паперу.
Тепер виріжте сердечко побільше з білого паперу.
Виріжте 3 маленьких сердечка з жовтого паперу для носика і лапок.
Щоб зробити оченята, вам потрібно вирізати 2 середніх сердечка зеленого кольору і трохи більше білого кольору.
Очі сови можете зробити як з паперу, так і просто приклеївши невеликі гудзики.Склейте всі деталі паперової сови.


 3. Листівка у вигляді забавного слоника.
Для цієї саморобки вам потрібно: кольоровий папір, клей і ножиці.

Опис роботи:
На рожевому папері малюємо сердечко, вирізаємо -це буде тулуб слоника.
Тепер з рожевого паперу вирізаємо 2 сердечка поменше - вуха, 1 сердечко з хоботом-голова і невеликий хвостик. З чорного паперу вирізаємо очі (очі можна зробити з чорного пластиліну).

Залишилося тільки склеїти всі частини і валентинка-слоненя готово!


4.
Валентинка «закохане мишеня».


Чому на День Святого Валентина ми даруємо тільки сердечка, янголят і голубків. А як же інші атрибути ?! Давайте трохи покреатівіть і зробимо закоханого мишеня.
Що потрібно для створення такої валентинки: папір червоного кольору або будь-якого іншого (краще використовувати папір для орігамі), ножиці, клей, маленький помпон для носа мишеняти).




 5. Сонечки- валентинки.

Для таких сонечок нам знадобиться: кольоровий папір, ножиці, клей.
 
Вирізаємо велике серце - тулуб, голову і маленькі сердечка для прикраси сонечка. Склеюємо всі частини аплікації.
 



6.  Валентинка своїми руками «Метелик»

Вам буде потрібно два сердечка, вирізаних з щільного двостороннього картону, 4 сердечка з кольорового паперу для прикраси, льодяник на палочці або трубочка для коктелю і клей ПВА.

Картонні сердечки склеюються за самі кінчики, щоб вийшов метелик.

Крила метелика можна прикрасити на свій смак: пластиліном, аплікацією з паперу або крупи. Ми для прикраси використовували серця з кольорового паперу.
Приклеюємо крила на паличку для коктейлю (
льодяник на палочці).


7. Валентинка прикрашена гудзиками. 

 Необхідний матеріал: кольорова бумага,
лист кольрового картону, 
гудзики,
клей.

Для цьго нам буде потрібно вирізати з кольорового паперу 1 сердечко, наклеїти його на кольоровий картон іншого кольру і само сердечко прикрасити гудзиками.

За таким самим принципом можна зробити і наступні валентинки













 
Ось так просто і швидко можна виготовити оригінальні валентинки своїми руками і порадувати своїх коханих. Дитячі вироби завжди несуть величезний позитивний заряд, і розчулюють своєю безпосередністю.

всі фото взяті з інтернету 

неділю, 18 січня 2015 р.

Свято Хрещення (19 січня)


Хрещення - одне з головних християнських свят. Святом Хрещення закінчуються Різдвяні святки, які тривають з 7 по 19 січня. Свято починається ввечері 18 січня коли всі православні відзначають Водохресний Святвечір.

Водохресний святвечір - це суворий піст, приготування перед великим православним святом, яке називається Богоявлення Господнє.

Вся родина, як і перед Різдвом збирається за столом, до якого подаються лише пісні страви, з рису, меду і родзинок готується кутя (сочиво).


У день свята і в день Водохрещенського святвечора здійснюється Велике водосвяття. У дворах храмів тягнуться довгі черги за святою водою. Якщо людина з яких-небудь серйозних причин не може піти на службу він може вдатися до цілющої сили простої води, взятої зі звичайного водойми в водохресну ніч.

Вважається, що водохресна вода набирає особливу силу і цілющість. Хрещенською водою лікують рани, кроплять кожен куточок свого житла - в будинку буде порядок і спокій. Свято зазвичай супроводжується обрядом випускання голубів, що символізує закінчуються свята, які потрібно випустити на волю.

Свято Хрещення також називається святом Богоявлення, тому, що при Хрещенні Господа явилася світові Пресвята Трійця: "Бог Отець промовляв з небес про Сина, Син хрестився від святого Предтечі Господнього Іоанна, і Дух Святий зійшов на Сина у вигляді голуба."

Молитва про мир в Україні

  Молитва про мир в Україні та захист її від нашестя чужинців:
 
   «Господи Боже сил, Боже спасіння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь в милості і щедротах на смирення рабів Твоїх і чоловіколюбно вислухай і помилуй нас: бо вороги наші зібралися на нас, щоб погубити нас і знищити державу нашу та святині наші. Допоможи нам, Боже, Спасителю наш, і визволи нас, заради слави імені Твого, і нехай до нас будуть додані слова, сказані Мойсеєм: будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь переможе за нас.                                                      
   Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь і неправд людей Твоїх і не відвертайся від нас гнівом Своїм, але в милості і щедротах Твоїх відвідай смиренних рабів Твоїх, що до Твоєї милості припадають: повстань на допомогу нам і подай воїнству нашому з Ім’ям Твоїм перемогти. Погуби наміри і неправедні насмілення тих, хто йде на нас війною.
   Молимось до Тебе, Владико миру і спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги наші, і як прах розсипається від лиця вітру, так нехай розвіються їхні злі думки знищити державу нашу Українську. Господи, втихомир тих, хто противиться заповідям та постановам Твоїм. Поверни їм пам’ять Твоєї заповіді: Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. А для тих, хто противиться цій Твоїй заповіді, пошли гнів, скорботу і ангелів лютих, які вселять в них страх і пам’ять про те, що і вони себе християнами називають.

   Нехай же, Господи, буде воля Твоя над нами і, якщо Твоє Провидіння буде таким, щоб покласти воїнам нашим у битві за Віру і Україну душі свої, то і їм прости гріхи їхні, і в день праведного Твого Суду подай вінці нетління. Але віримо і молимось Тобі Великодаровитий, Господи, що ти захистиш, втихомириш і напоумиш та до спокою приведеш всіх.
   Бо Ти єси захист і перемога, і спасіння, для тих, хто надіється на Тебе, і Тобі славу розсилаємо – Отцю і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь!»

МОЛИТВА ЗА ВОЇНІВ, ЯКІ ЙДУТЬ НА БИТВУ

МОЛИТВА ЗА ВОЇНІВ, ЯКІ ЙДУТЬ НА БИТВУ

Господи Боже наш, Ти вислухав Мойсея, що простягнув до Тебе руки свої, і людей ізраїльських укріпив на Амаліка, і ради Ісуса Навіна з ополченням попустив сонцю зупинитися на знак перемоги. Ти й нині вислухай нас, що молимось Тобі за воїнів цих, які зібрались на битву: благослови, і укріпи їх, і подай їм серце мужнє на супротивників та ворогів. Ангела світлого пошли їм, а ворогам – страшного і жахливого, щоб зупиняв їх і проганяв, і серця їх розслабляв, і сміливість їх на втечу перетворив. Відніми від рабів Твоїх, що на битву нині вирушають, і від усіх нас будь-яке лихо, голод і пагубу, визволи нас від вогню, і меча, від нашестя ворогів, і від усякого нападу та повстання супротивників. Подорожуй разом з ними і подай їм усе для спасіння необхідне, навчи їх і врозуми, спаси, захисти, збережи, очисти, і радістю духовною наповни; душам і тілам їх будь заступником і захисником, і як Благий, і Милосердний, і Чоловіколюбець прощення гріхів подай їм, а в день Судний помилуй їх і нас усіх, та благослови в усі дні життя нашого, щоб, від Тебе допомогу, і заступництво, і визволення прийнявши, славу і вдячність без жодної перешкоди завжди ми Тобі возсилали. Бо Ти єси кріпость і утвердження людям Твоїм, і Тобі славу возсилаємо з Єдинородним Сином і Пресвятим, і Благим, і Животворчим Твоїм Духом нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.  (Із «Требника» свт.Петра Могили 1646 р.)