вівторок, 9 грудня 2014 р.

Молитва до святого апостола Андрія Первозванного

Молитва до святого апостола Андрія Первозванного

 
Першозваний апостоле Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Церкви верховний вчителю, всехвальний Андрію! Славимо і величаємо апостольські труди твої. Приємно згадуємо твоє благословенне до нас пришестя. Прославляємо чесні страждання твої, які за Христа перетерпів ти. Прикладаємося до священних мощей твоїх. Вшановуємо святу пам'ять твою і віримо, що як живий Господь, так жива і душа твоя, і з Ним на віки на Небесах перебуваєш, де і нас з любові своєї не залишаєш. Бо ти возлюбив батьків наших, коли Духом Святим передбачив землі нашої до Христа навернення. Віруємо, що ти, бачачи у світлі Божому всі наші потреби, молиш Його за нас. Так віру цю нашу в храмі твоєму сповідуємо і Господа Бога, і Спаса нашого Ісуса Христа молимо, щоб молитвами твоїми подав нам все, що необхідне для спасіння нас грішних. Щоб як ти відразу за голосом Господа залишив сіті та за Ним впевнено пішов, так і кожен з нас не свого собі шукав, але того, як ближнього підтримати, і про небесне покликання розмірковував. Маючи ж тебе, молитовника і заступника за нас, зміцняємось у надії. Бо молитвою твоєю можеш багато що зробити перед Господом і Спасителем нашим Ісусом Христом, Якому належить всяка слава, честь і поклоніння, з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь.

Апостол Андрій Первозванний

13 грудня Православна церква відзначає День святого апостола Андрія Первозванного, людини, яка першою принесла віру християнську на землі теперішньої нашої держави. Його подвиг має неоціненне значення для долі усього українського народу. Апостол Андрій відкрив нам Божий шлях до спасіння, долучивши до християнського світу не одне покоління українців. Саме тому Андрій Первозванний особливо вшановується в Україні, де побудовано багато храмів на його честь. 

Святий апостол Андрій, брат святого апостола Петра, названий Первозванним тому, що першим серед усіх апостолів був покликаний Спасителем іти за Ним і бути Його учнем. Андрій, один з найближчих учнів Христа, був серед тих небагатьох вибраних Спасителем, хто бачив певні чудеса, певні знамення – яких не бачили інші апостоли.
Як оповідає церковна історія, після того, як Господь вознісся на небеса, апостоли, сповнившись Духа Святого на день П’ятидесятниці, кинули жереб для того, щоб розподілити краї, де проповідувати. І апостолу Андрію випав жереб проповідувати в країнах Скіфських. Скіфськими країнами в давні часи називались всі землі на північ від Чорного моря, і тому він поніс вчення

Христа у Північне Причорномор`я – у межі сучасної Грузії, а також в наші українські землі. Саме тому це свято є особливим святом для нас, українців, бо апостол Андрій Первозванний вважається основоположником Української Православної Церкви. Його слово було першим словом проповіді Євангелія, Словом Христовим, сказаним в землях сучасної України. Він проповідував у Причорноморських містах-колоніях, руїни яких і досі існують на півдні України, зокрема в Херсонесі.

Як оповідає літопис, довідавшись, що неподалік є гирло Дніпра, він вирішив піднятися по ньому. Нестор-літописець розповідає, що одного разу він разом з учнями заночував на березі Дніпра під горами, а коли прокинувся, вказавши учням на це місце, сказав: “Чи бачите гори ці? На цих горах засяє благодать Божа, тут буде місто велике і Бог збудує багато церков”. І благословивши ці гори, піднявся на них і поставив хрест.

За словами літописця, це відбулося саме там, де сьогодні побудований Київ.

А місце, де стоїть Андріївська церква – один із символів сучасного Києва – саме та гора, на який апостол Андрій поставив свого хреста. Тому церква була збудована саме там, незважаючи на досить складний ландшафт.

У Києві є щонайменше три пам`ятники апостолу Андрієві Первозванному. Один, найвідоміший – в скульптурній групі поруч з княгинею Ольгою на Михайлівський площі. Відомий також пам`ятник неподалік від площі Слави. Ці монументи нагадують нам про те, що ще з першого століття після Різдва Христового, безпосередньо від одного з найближчих учнів Ісуса Христа, наші землі почули благодатне слово Господньої проповіді.

Свого часу Київський Собор 1629 року своєю постановою зазначив, що Апостол Андрій є і апостолом українським – його очі бачили нашу землю, ноги стояли на ній, а вуста благословляли. Тому ми вшановуємо апостола Андрія Первозванного не тільки як учня Ісуса Христа, не тільки як людину, що віддала за віру своє життя, бо він, як відомо, був розп`ятий на хресті у вигляді літери “Х” (тому такого вигляду хрест називається Андрієвським). Ми шануємо його як мученика, як апостола і як проповідника християнської віри в наших землях, бо він першим насадив тут християнську віру, яка потім через багато-багато років виросла у велику Церкву, засновану після хрещення Русі за часів князя Володимира. Церкву, яка дала великих славних державних мужів, церковних діячів, і яка й досі є духовною опорою для українського народу, без якої важко уявити собі і українську історію, і свідомість українського народу, і традиції, і звичаї.

 Апостол Андрій Первозванний для нас, сучасних християн, є прикладом відданості у своєму служінні. Бо коли його покликав Ісус Христос, він покинув усе і, не вагаючись, пішов за Спасителем. Не випадково Сам Господь покликав його бути Своїм учнем, тому що апостол Андрій не на мить не сумнівався у своєму покликанні. Полишивши земне благополуччя, якусь визначеність у житті, якісь дрібні життєві блага, отримав значно більше, і на ньому сповнилися, як і на багатьох інших святих людях, слова Спасителя, що кожен, хто заради Ймення Його залишить блага земні, не залишиться без своєї нагороди. І тому святий апостол Андрій Первозванний є для нас живим прикладом того, як, навіть до смерті, треба бути вірним своєму святому обов`язку, з упованням і надією на Бога звершувати своє служіння – ту Божу працю, до якої покликав тебе Господь.


Джерело: http://risu.org.ua/ua/index/exclusive/holidays_and_customs/13391/  Олександр КОЗЛОВСЬКИЙ (Укрінформ)
 Привітання з днем Ангела Андрія
Привітання з Днем Андрія

Ніч на Андрія Первозванного

Ніч з 12 на 13 грудня непроста. 
Вона наповнена чаклунством і чарами, і в ніч на Андрія Первозванного кожна дівчина може перетворитися в ворожку, чаклунку, відьму - кому що ближче - і наворожити собі судженого-рядженого.
До нашого часу, крім ворожінь, традиції цього свята практично не дійшли. Але відновити їх ніколи не пізно, тим більше що ці традиції наповнені магічним змістом і віруваннями наших предків. Багато хто з них по заведеним звичаям напередодні дня апостола Андрія дотримуються посту і взагалі моляться йому о даруваніі їм гарних наречених.
Ворожіння ці як би репетиція перед святками. Вважається, що якщо тобі два рази - і в цей день, і на Святки - привидиться один і той же чоловік, ворожіння вірно і збудеться. Для цього гадання дівчині потрібна особлива підготовка. Щоб воно виявилося вірним, не можна їсти нічого м'ясного, тільки хліб і воду. Але найголовніша умова - щоб у цей день усі близькі родичі були ситі. Ворожать тільки дівчини чи жінки. До і після ворожіння потрібно мовчати, поки не настане ранок.
  Ворожіння на сон

1. Кладуть під подушку гребінець, кажучи: "Суджений-ряджений, причеши мені голову". Суджений уві сні і чухає голову. 

2. Беруть наперсток солі, наперсток води, змішують і їдять. Лягаючи спати, дівчина каже: "Хто мій суджений, хто мій ряджений - той пити мені дасть". Суджений уві сні і подає пити. 
3. Кладуть під подушку чотири карткових королів і кажуть: "Хто мій суджений, хто мій ряджений - той приснись у сні". Суджений сниться уві сні у вигляді якого-небудь короля.

Ворожіння на дзеркалах

Передбачається, що тут повинні ворожити люди з міцними нервами. Беруться два дзеркала великих і бажано рівної величини, встановлюються один проти одного, висвітлюються двома свічками; найкраще тримати дзеркало проти висвітленого стінного дзеркала так, щоб з направленого дзеркала в стінній утворився довгий коридор, осяяний вогнями. Людина, яка ворожить повинна видалити з кімнати кішок, собак, птахів і сторонніх осіб, крім однієї чи двох скромних персон. З боку цих останніх, проте ж, потрібно не дивитися в дзеркало, не підходити до ворожбитів і не розмовляти. І ось в кінці цього коридору і повинен з'явитися суджений; правда, дивитися доводиться іноді дуже довго, і побачити можна не тільки судженого. А і всяку нечисть, але гра варта свічок!


 Ворожіння на ім'я

Дівиці збираються і виходять на вулицю. Тут кожна запитує ім'я у першого зустрічного чоловіка - його ім'я і буде ім'ям судженого.


Ворожіння у лазні

Це гадання має дещо ризикований характер. Відчинивши двері лазні, дівчата повинні оголити деякі частини тіла і сказати під прикриттям сутінків досить невластиву для дівчат, а тим більше - для незайманих, фразу з пропозицією доторкнутися рукою до оголеної частини тіла. Якщо дівчина відчуває руку волохату, то передбачається багатий наречений, гола рука - бідний, шорстка - з жорстким характером.

Запрошення на вечерю
Дівчина накриває в порожній кімнаті стіл скатертиною, кладе прилад, крім ножа і виделки, і каже: "Суджений-ряджений, приходь до мене вечеряти". Всі виходять, а вона, залишившись одна, замикає вікна і двері і чекає. Ознаки наближення судженого: завивання вітру, удари у вікна і двері. Потім з'являється суджений. Дівчина повинна сидіти на своєму місці, не відповідати на питання, помічати риси обличчя і одяг. Суджений сідає за стіл і починає розважати її бесідою. Дівчина повинна раптово стрепенутися і впритул запитати: "Як звати?". Суджений називає ім'я і виймає щось із кишені. В цю мить дівчина повинна сказати: "Чур, мене!" - І суджений зникає.


 Ворожіння на сходинках

Перераховують сходинки, кажучи: вдівець, молодець, красень..... і т. д. І, дійшовши до останньої, дивляться, на якому слові зупинилися.

Ворожіння на ім'я

Напишіть на папері імена цікавлять вас людей, покладіть листочки колом. В середину кола опустіть голку з ниткою. Тримайте голку за нитку так, щоб вона вільно стояла на столі. У бік якого імені хитнеться голка і зупиниться - це ваша доля.

Ворожіння на поліні

У темряві беруть у сараї поліно і розглядають потім удома на світлі. Гладке поліно - чоловік буде хороший, сухувате - поганий, з тріщинами - сердитий.

Ворожіння на кільці, хлібі і гачку

Кладуть дівчата на підлогу кільце, гачок, сплетений з соломи або зігнутий з дроту, і шматок хліба, накривають все це хусткою, кружляють навколо себе 5 разів, а потім швидко знімають хустку і тягнуть, кому що дістанеться. Та, у якої в руках буде кільце, - вийде заміж за чепуруна, у якої в руках хліб - вийде за багатія. А тієї, якою попадеться гачок - жити все життя з бідняком (він буде, як гачок, все життя горбиться, заробляючи на хліб).

Ворожіння у церкві

В давнину дівчата ходили вночі до церкви підслуховувати. Вночі, звичайно ж, не буває служби. Але кажуть, що деякі красуні чули то вінчальнийе спів, то похоронний плач. Залежно від почутого дівчина робила висновок: чи вийде вона заміж або сильно захворіє.

Ворожіння на курячому пір'ї

Ближче до півночі дівчині треба покласти на поріг куряче пір'ячко. І сказати: "Варто дуб, на ньому 12 гнізд, у кожному гнізді по 4 яйця, в кожному яйці по 7 ципленочка, один з них - покажися, дай знати, що в прийдешньому чекати!" 

 Коли відкривалися кимось двері, то куряча пір'їнка, підхоплена повітрям, або за двері відлітала, або перепадала в будинок. Якщо за двері - одруженою бути, в будинок - в дівках ще рік сидіти.

Ворожіння на воску
Коли свічка розгориться, її нахиляють над мискою з водою і дають воску стекти. Виконати це можна кілька разів, щоб у воді застигла достатня кількість воскових крапель. Отримані фігури і підкажуть майбутнє - їх виймають з води і тлумачать. Якщо крім кількох великих фігур утворилося багато маленьких круглих фігур - це до грошей. А по великих фігурах судять за асоціаціями, що викликаються ними. Для тих, хто не сподівається на свою уяву або побоюється помилитися, - підказка.

Віяло - труднощі на службі, тертя в колективі, реорганізація або навіть ліквідація підприємства.
Виноград - любов, дружба, удача, достаток.
Гриб - життєва сила, завзятість, довголіття.
Дракон - "високий політ", здійснення надій, завершення праці або народження дитини.
Дзвін - вести; симетричний дзвін - добрі вісті, кривої або щербатий - погані; кілька дзвонів - тривога.
Лист дерева - заздрість, інтриги з боку оточуючих.
Мавпа - помилковий друг, удавання, двозначна ситуація.
Штани - розвилка шляху, перехрестя.
Яблуко - символ життя, мудрості, здоров'я. Чим більше схожа фігура на даний яблуко, тим краще її значення.
Яблуко криве, безформне може означати спокуса, якому краще не піддаватися.
Яйце - стародавній символ прихованого, непроявленого. Може означати страхи, побоювання, але може символізувати і просто початок чогось нового.

Ворожіння по книзі

Найкраще взяти книгу духовного змісту, можна, наприклад, "Біблію" або "Псалтир"; не розкриваючи її, загадати номер сторінки та рядка зверху чи знизу, потім розкрити її і читати в загаданному місці. Тлумачать прочитане відповідно до того, що самого ворожбу цікавить найбільше (достаток, поїздки, одруження, здоров'я і т. д.).

Ворожіння на спаленому папері
Беруть папір, скомкують його, палять в темній кімнаті при світлі свічки. Потрібно дивитися на тінь, яка утворюється на стіні при спалюванні паперу. Відображення чорта обіцяє великі неприємності або спокуса, яка не приведе ні до чого хорошого. Якщо ви побачили кота - можливий флірт і романтичне захоплення. Чекайте в житті великих змін, якщо на стіні з'явилася тінь, що нагадує птицю. Якщо з'являться обриси замку, будівлі - до вінчання.


Ворожіння для хлопців і дівчат

Ворожіння на дрібних предметах

Під вечір збираються юнаки та дівчата, беруть піднос, висипають на нього хтось - колечко, хто - запонку, хто - сережку, хто - гудзик, монету, інші дрібні речі. Накривають піднос рушником, співають над ним добре знайому мелодію, потім піднос під рушником кілька разів струшують, скидають рушник, і, не дивлячись, кожен тягне лівою рукою якусь з лежачих на ньому штучок. Це нагадує щось на зразок домашньої лотереї. Той, кому дістанеться, наприклад, монета - "розбагатіє", кому дістанеться носовичок - буде сумувати в новому році, кому дістанеться ключ - придбає нове житло. А той, кому дістанеться кільце, повинен покотити його по підлозі, спостерігаючи при цьому, в який бік воно покотиться: якщо до дверей - бути в наступаючому році весіллі.



Ворожіння на чашках
Треба взяти кілька непрозорих чашок. Розкладіть в них хліб, сіль, цукор, кільце, гроші, в одну налийте воду. Ворожбитів має бути стільки, скільки чашок. Кожен з присутніх по черзі вибирає чашку з закритими очима.
Лук - до сліз, хліб - до достатку, кільце - до весілля, вода - вас очікує стійке положення, сіль - будьте уважні: найближчим часом вас можуть спіткати неприємності. Якщо дісталася чашка з цукром, скоро вас чекає веселощі. Гроші - станете багатим.


 Ворожіння на горосі, горішках або кавових зернах
Так можуть ворожити і чоловіки і жінки. Бере гадающий в жменю скільки вміститься горошин, горішків або кавових зерен, струшує їх кілька разів, потім викладає зернятка по одному на стіл, примовляючи за словом на кожне зернятко, наприклад, так:

Моряк, рекетир,
Генеральський мундир,
Студент, комерсант,
Кухар-дилетант,
Тупиця, зануда, -
Чекай дива!

 
А можна ще так:
Світлана, Наталія,
Вузька талія,
Засмага,
Страшна пика,
Обжора, співачка,
Худа дівчина,
Руса коса,
Чудна краса ...

І знову спочатку, поки зернятка не вичерпаються. А на останньому - стоп: те, що вимовите, то і збудеться. Ось ще "заготовки" для таких ворожінь:

Мельхіор, латунь і злато,
Срібло, чавун і ... вата,
Особняк, палац, курінь,
Хлів, п'ятнадцятий поверх ...
"Форд", "Тойота" напрокат,
"Мерседес" і самокат,
"Вольво", "Шкода", "Запорожець", -
Що тобі всього дорожче?

Можна вигадати свої речівки для ворожіння.

Вітаємо по-українськи: День Андрія

Вітаємо по-українськи: День Андрія: Великим зимовим святом, особливо важливим для молоді, був день Андрія. Це свято відзначається 13 грудня і вважається днем пам'яті муче...

Як правильно оцінювати свою вагу за індексом маси тіла

Як правильно оцінювати свою вагу за індексом маси тіла
Сьогодні реклама рясніє яскравими фотографіями неприродно худосочних жінок, на яких прагне бути схожою більша частина жіночого населення земної кулі. Проте надмірна худорба, втім, як і зайва вага негативно впливають на здоров'я і самопочуття жінки. Про те, як правильно визначити особисто свої ідеальні «вагові рамки», ми вам сьогодні й розповімо.


КРОК 1

ЗНАЙДІТЬ ІДЕАЛЬНУ ФОРМУЛУ

Раніше вважалося, що ідеальний для жінки вага - це її зріст мінус сто. Однак сьогодні на цю формулу абсолютно не точну формулу покладатися не варто. Самі адекватні показники зможе вам дасть число ІМТ - Індексу маси тіла (англ. BMI - Body mass index), який оцінить кількість жиру у вашому організмі.

Розрахувати його дуже просто. Для цього масу вашого тіла в кілограмах потрібно розділити на метри зросту в квадраті. Наприклад, зріст дівчини 177 сантиметрів, а вага 70 кілограмів. Для початку порахуйте квадрат від росту - 1,77Х1,77, і розділіть на отриману цифру вагу. 70 / 3,1329 = 22, 34.

КРОК 2

ОЦІНІТЬ РЕЗУЛЬТАТ

Тепер час «перевести» отримане вами число. Про те, що ваша вага в нормі і ви перебуваєте в найбезпечнішою ваговій категорії, говорить індекс маси тіла від 18,5 до 24,9. Якщо більше 30, то у вас ожиріння і потрібно негайно сідати на дієту, а якщо більше 40, то ще й звернутися до ендокринолога. Має сенс говорити про болючою худорбі, нестачі ваги і необхідності звернутися до лікаря і в тому випадку, якщо ваш результат нижче 18.5.

Про надмірну вагу говорить і індекс від 25 до 29.9. Але тут окрема історія. Сідати на сувору дієту вам не треба. Просто намагайтеся більше рухатися, збалансовано харчуватися, займатися спортом і фізкультурою. У цій категорії вагу вам знижувати обов'язково потрібно в тому випадку, якщо у вас вже є проблеми зі здоров'ям або ви схильні факторам ризику - у вас в крові підвищений вміст холестерину, окружність вашої талії більше 101 сантиметра, ви хворієте на діабет або страждаєте від підвищеного тиску. Якщо розмір вашої талії більше, значить ваш тип фігури-яблуко, і жир у вашому організмі відкладається в районі живота, а не в стегнах як у типу фігури «груша». А це для здоров'я куди більш небезпечно.

КРОК 3

Замірюємо зап'ястя

Можна ще точніше визначити свою ідеальну вагу, враховуючи свою конституцію. Для початку поміряйте обхват свого зап'ястя. Якщо його обьем13-14 сантиметрів, то ваші ідеальні значення ІМТ - від 18, 5 до 20, якщо від 14 до 16,5 см - то 21-23, а при обхваті 17-18 сантиметрів, наближайтеся до індексу 24-25.

КРОК 4

ПАМ'ЯТАЙТЕ про виключення

В цілому, ІМТ - найточніший показник ваги, проте підходить він не для всіх. Винятками є особи 18 років і вагітні жінки. Крім того, «по ідеї» ІМТ причина зайвої ваги пов'язана з надмірною кількістю жиру, а м'язова маса не враховується, хоч вона по вазі і перевершує жир. Тому людям атлетичної статури, чий велику вагу не пов'язаний з ризиком для здоров'я і не є наслідком жирових накопичень, турбуватися з цього приводу теж не варто.

Ось і всі поради по контролю для ваги, які вам необхідно знати. Пам'ятайте, що краса - це не тільки те, «що бабуся каже», «що телевізор показує» або «та що всередині». Краса - це в першу чергу здоров'я. Будьте здорові - і зайва вага вам не загрожує.

 Джерело: 101sovet.com.ua

понеділок, 8 грудня 2014 р.

Догляд за різними типами волосся взимку

Під час зими волосся переживає дуже важкий період: йому доводиться витримувати вплив морозу і вітру, мокрого снігу та загазованого зимового повітря. Волосся втрачає вологу: на вулиці - від холоду, а в приміщенні - під впливом батарей центрального опалення. Тому з волоссям відбуваються неприємності, про які ми забуваємо влітку: вони «хворіють», стають ламкими і сухими, електризуються і січуться.
До того ж на волосся впливає хлорована вода, забарвлення, завивка, сушка феном, постійні стреси і перевтоми. А вже «зимове» харчування, в якому мало зелені, свіжих овочів і фруктів, і зовсім залишає волоссю мало надії на те, щоб бути сильними, красивими і блискучими. Додайте сюди постійне носіння зимових головних уборів, під якими наші волосся відчувають себе погано, перегріваються і не можуть дихати. А коли ми входимо з вулиці в тепле приміщення, то волоссю доводиться переносити ще й температурні перепади.
Загалом, несприятливих факторів більш ніж достатньо, і краще припинити їх перераховувати, а подумати, як допомогти нашему волоссю пережити цей важкий для них час, зробити їх здоровими і привабливими. Адже так хочеться, знявши головний убір, справити враження на оточуючих красивою і об'ємної зачіскою, або розсипаються по плечах шовковистим і блискучим кучерями! Допомогти своєму волоссю не так вже й складно - потрібно тільки набратися терпіння.

Зимовий догляд за сухим волоссям

Перш за все, потрібно визначити тип волосся - адже правильний догляд залежить саме від цього. Так, сухому волоссю дуже допоможе живильна маска з натуральною пальмовою олією, нанесена за 10-15 хвилин до миття

Маски для дуже сухого волосся:
 Жовтково - масляна маска
     1 жовток добре розтерти з 1 ст.л. касторової олії.
     Нанести на волосся, накрити поліетиленом і зверху укутати рушником.
     Тримати 2 години. 

 Жовтково - лимонна маска
     Ідеально підходить для дуже сухого волосся.
     1 жовток, 1 ст.л. реп'яхової олії і 1 ст.л. лимонного соку.
     Маска добре зміцнює і відновлює структуру.

Ефективна кефірна маска.
      З'єднати 1 жовток і 6 ст . кефіру, нанести по всій довжині на 15 - 20 хвилин.
   

 Після миття обполосніть волосся слабким розчином лимонної кислоти або оцту.
Всі ваші засоби для волосся (шампуні, ополіскувачі і т.д.) повинні бути однієї серії: тоді волоссю не доведеться часто пристосовуватися. Використовуючи бальзам, тримайте його на волоссі не менше двох хвилин, а потім ретельно змивайте. Намагайтеся сушити волосся феном рідше, щоб гідроліпідна плівка на волоссі не руйнувалася.
 

 Зимовий догляд за жирним волоссям

Жирне волосся теж вимагають індивідуального підходу. Щоб зменшити активність сальних залоз, не мийте голову гарячою водою і не сушіть гарячим феном. Краще вибирати настільки прохолодну температуру, наскільки це можливо. Жирним волоссям, як і сухим, дуже допомагають маски.


Маска з алое
      1 ч.л. алое, 

      1 ч.л.меду
      1 ч.л. лимонного соку.
     Нанести на вологе волосся, укутати поліетиленом, зверху рушником і тримати 40 хвилин.


Жовткова маска
     Змішати 1 жовток,

                  1 ч.л. спирту 
                  1 ч.л. води.
     Нанести на 10 хвилин, змити теплою водою.

Жовткова - дріжджова маска
     Змішати 1 жовток,

                    1ст.л. дріжджів, 
                    1 ч.л. теплої води.
     Дріжджі залити водою і дати їм трохи підійти.
     Потім додати жовток, розмішати і рівномірно нанести. Тримати, поки маска не почне підсихати.

  Не використовуйте засоби з силіконом для укладання волосся, і намагайтеся менше чіпати волосся руками - від цього вони швидше салятся.

Зимовий догляд за волоссям змішаного типу

Дивно, але змішаний тип волосся страждає взимку більше інших: волосся починає плутатися, їх коріння салятся, а кінці пересихають. Укладання в цьому випадку не тримається, і волосся виглядає непривабливо. Спробуйте спеціальні засоби, для змішаного типу волосся - зволожуючі, що захищають, і регулюють роботу сальних залоз.
У зимовий час багато жінок стурбовані тим, що випадає набагато більше волосся. На жаль, взимку так буває, але цей процес можна сповільнити, і звести до мінімуму, використовуючи зміцнюючі засоби, що сприяють поліпшенню обмінних процесів.
Недорогу і ефективну зміцнюючу маску можна приготувати з моркви і міцного чаю. Натріть на дрібній тертці невелику сиру моркву, і змішайте в керамічному посуді з 5-ма краплями касторової олії, чайною ложкою жирних вершків або сметани, і невеликою кількістю міцно завареного чаю. Перемішайте ретельно, і нанесіть на волосся. Тримайте 40 хвилин, потім вимийте волосся м'яким шампунем свого типу, і обполосніть слабким розчином лимонної кислоти.

Для зміцнення волосся дуже ефективний нескладний масаж, що підсилює кровообіг в шкірі голови, і благотворно впливає на корені волосся. Крім того, масаж допомагає підсилити дію масок і зміцнювальних засобів. Масажувати шкіру можна не тільки під час миття або при нанесенні зміцнювальних засобів, а й просто протягом дня - м'яко, подушечками пальців.

Ще одна неприємна проблема - свербіння і подразнення. В результаті шкіра голови починає лущитися, і ми відчуваємо себе жахливо. Причина в елементарній нестачі сонячного світла - адже взимку ми не можемо перебувати на вулиці довгі години, як влітку, так і світловий день набагато коротший, а сонце ховається в хмарах або тумані.

Яблучна маска допоможе вам позбавитися від постійного свербіння і лущення шкіри, однак робити її потрібно мінімум два рази на тиждень. 

Натріть на дрібній тертці велике соковите яблуко, і отриману кашку нанесіть на шкіру голови на 30 хвилин. Вимийте голову, як звичайно, своїм шампунем, і не сушіть волосся феном.

Наелектризованість волосся - одна з найбільш неприємних «зимових» проблем, тому постарайтеся зменшити її прояви. Про те, що не слід використовувати пластмасовий гребінець, відомо майже всім: потрібно вибирати дерев'яну або щітку з натуральною щетиною.

Також після миття волосся наносіть на сухе волосся тонкий шар гелю, а на жирні - шар пінки. Наелектризованість зменшиться, так як до їх складу входять антистатичні компоненти. Корисно використовувати при розчісуванні природні масла - трояндове або лавандове. Просто нанесіть на гребінець кілька крапель, і волосся не тільки перестане електризуватися, але й буде блискучим.

Що стосується укладання, то вона буде чудово триматися, якщо взимку іноді давати волоссю відпочинок від хімічних засобів, і використовувати народні: сік лимона, насіння льону, житній хліб. Для цього перед укладанням потрібно обполоснути волосся розведеним у склянці води соком половини лимона, відваром насіння льону, або процідженим настоєм житнього хліба, замоченого окропом на 2-3 години.

Варіантів для захисту і зміцнення волосся в зимовий час достатньо, і потрібно тільки вибрати той, який підходить саме вам. Тоді ваше волосся благополучно «переживе» зиму, а навесні буде виглядати сильними і красивими.

неділю, 7 грудня 2014 р.

Вітаємо по-українськи: КАТЕРИНИ

Вітаємо по-українськи: КАТЕРИНИ: День великомучениці Катерини чи, як звичайно це свято в народі називається, «Катерини», є свято дівочої долі. Напередодні цього свята коли...