середу, 29 жовтня 2014 р.

Вітаміни для волосся

Осінь....Самий час задуматись над тим як підживити вітамінами своє волосся. Пропоную звернути увагу на наступні вітаміни, які допоможуть зберегти наше волосся в гарному стані.

 Вітамін А. Він зміцнює коріння, покращує ріст волосся, запобігає випаданню і, як жиророзчинний вітамін, його легко можна «накопичити про запас». Тому якщо включити в осінній раціон такі джерела вітаміну і провітаміну А, як шпинат, брокколі, моркву і болгарський перець, вітамінного запасу цілком вистачить як мінімум на першу половину зими. Ще один корисний сезонний овоч для краси волосся і запобігання їх випадіння - гарбуз. Крім рекордної кількості провітаміну А - бета-каротину, в ній є найголовніші необхідні волоссю речовини: вітаміни В, Е і С, залізо, мідь, кобальт, цинк та інші мікроелементи.


Вітаміни групи В потрібні для того, щоб волосся добре росло, було блискучим і не стоншувалось.Шукайте їх, в першу чергу, в капусті всіх видів і в горіхах нового врожаю! Також в якості корисних сезонних джерел вітамінів В зверніть увагу на картоплю (краще запікати її в мундирі), моркву і бобові, особливо горох. Але тільки свіжий: в сушеному і консервованому горошку вітаміну В в 15-20 разів менше!
 
Вітамін С відповідає за хороший кровообіг кожи голови, тим самим забезпечуючи нормальне живлення волосяних фолікулів. Так що їжте більше яблук, зелені, солодкого перцю (його вважають рекордсменом серед овочів за вмістом вітаміну С), пийте гранатовий сік, заварюйте замість чаю свіжі ягоди шипшини.  А ще бажаючим мати красиве і густе волосся варто включати в осінній раціон ягоди обліпихи. Всього 100 грамів свіжих ягід обліпихи або віджатого з них соку в день замінять будь-який вітамінний комплекс: організм отримає денну норму майже всіх корисних речовин.



Вітамін РР. ( іноді його ще називають вітаміном В3). Він стимулює ріст волосся, зменшує випадання волосся, покращує мікроциркуляцію кожи голови і живлення волосяних фолікулів, оберігає волосся від втрати вологи, деякі вчені навіть вважають, що він допомагає уповільнити появу сивини. Цих вітамінів найбільше в  моркві, буряку, ріпі і пастернаку, також вони є в баклажанах, кабачках, гарбузі, цибулі, часнику. 


Вітамін Е, також дуже важливий для волосся: при його недостачі вони втрачають блиск, починають випадати, ламатися і сіктися. Крім того, він відповідає за транспортування кисню у кровоносній системі і при його недостачі волосся недоотримують корисних речовин, навіть якщо у вашому раціоні їх достатньо. Його кращими джерелами вважають горіхи і рослинні масла. Найбільше його в бобових, зелені і різних видах листового салату, шпинаті і капусті брокколі. А ще для краси волосся варто додавати в зелені салати товчені горіхи і насіннячка - соняшникові, гарбузові та ін. Насіння - не тільки джерело вітаміну Е, але ще й відмінне джерело такого рідкісного мікроелемента, як молібден, що прискорює ріст волосся. А в горіхах ще багато цинку і амінокислот, що забезпечують волосся необхідне «будівельним» матеріалом і сприяють гарному функціонуванню волосяних цибулин.

Немає коментарів:

Дописати коментар