вівторок, 24 лютого 2015 р.

Весільні прикмети

Найкращі дні для вінчання та одруження - субота і неділя (правда, в різних
церквах є варіанти), хоча американці вважають найкращим днем ​​для весіль понеділок.
Найкращий час - друга половина дня.У травні одружитися - подумайте, щоб не вік маятися ...


Раніше весілля ніколи не грали в такі дні:Протягом усіх чотирьох постів: Великого, Петрового, Успенського і Різдвяного, а також під час святок, у період від Різдва Христового до Богоявлення (з 7 січня по 20 січня).
В суботу, а також напередодні храмових і великих свят, щоб передсвятковий вечір не проходив для шумних веселощів та розваг.У вівторок і в четвер, напередодні пісних днів середи і п'ятниці протягом року.Під час маслениці (тиждень до Великого посту).У день усікновення голови Іоанна Предтечі (11 вересня);  

в день Воздвиження Хреста Господнього (27 вересня).В травні. У день святого апостола Якова 13 травня (30 квітня за старим стилем) припиняли сватання. А якщо хто сватався, вважали його пропозицію образливим і навіть непристойним. Народна весільна прикмета в травні одружуватися, все життя маятися. Але бувають і винятки.По парних числах. Кращими вважаються непарні числа: 3, 5, 7, 9 або ті числа, які при додаванні дають в сумі вищеперелічені, наприклад 25 в сумі 7. 
16 липня (3 липня за старим стилем) день мученика Иакинфа, святого Филипа, митрополита Московського.У день мучениці Феодосії Тирський і святого блаженного Іоанна 11 червня (29 травня за старим стилем). Казали: "День святої Федосьи коштує один усіх понеділків".29 лютого, в день преподобного Касіяна Римлянина. У давнину в цей день боялися навіть з хати виходити, щоб не сталося нещастя. "Касьян косоокий, від нього братці, ховайте все, жваво зурочить, та так, що потім ні попи не відчитають, ні бабки не відшепочать."

 Будьте обережні!Навіть якщо ви ніколи не слідували весільним прикметами, все одно краще бути обережним і обачним під час весільних церемоній, це позбавить вас від зайвих хвилювань і неприємностей. Отже, чого не можна робити на весіллі.Не призначайте весілля на 13 число.Не кидайте обручку,  не розбивайте дзеркал, не втрачайте рукавичок, не надягайте весільну сукню через ноги, не наступайте в калюжі, не відволікайтеся від весільної церемонії, не вітайте голосно своїх старих приятельок і приятелів, а то вас неправильно зрозуміють оточуючі, що може послужити їжею для пересудів, ще не запрошуйте в свідки одружених і розлучених друзів, не надягайте на весілля нове взуття, а також коштовності - тільки біжутерію, не надягайте перли (до сліз, кажуть), перевірте шнурки, каблуки.Не фотографуйтеся нарізно на весіллі і не даруєте напередодні весілля один одному фотографій.Прикмета застерігає, ніколи нікому не давайте приміряти свою обручку.За столом будьте уважні, нічого не розливайте, не розкидайте.Весільні прикмети попереджають - Не дозволяйте своїм подругам мити на весіллі посуд. А також не ставте своїх подруг і друзів попереду себе перед дзеркалом (прикмета така).Якщо на вулиці ви побачили весільну процесію - хапайтеся за гудзик (на щастя).  


Що не можна дарувати на весілля?

Не можна дарувати червоні троянди.

Не можна дарувати виделки, ложки, ножі.
Не можна дарувати спідню білизну.
Не можна приходити в чорному одязі.
Не можна переходити дорогу молодим, коли вони йдуть в загс або в церкву.
Не можна мити посуд (нехай це зробить обслуговуючий персонал).

Весільні прикмети в ЗАГСі

Прикмети на весілля

Річниці весілля, подарунки на річниці

Немає коментарів:

Дописати коментар