понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Ритуали та обряди на Новий 2016 рік

Ви бажаєте бути щасливими, здоровими і багатими? Звичайно! Цього хочуть всі! Так навіщо чекати милостей від долі? Треба брати все у свої руки.  
Новорічна ніч - найкращий для цього час. Особлива атмосфера, надії, безлічі людей, зібрані разом, створюють ідеальний фон, щоб за допомогою чарівництва виправити недоробки Ангела - хранителя, направити своє життя в потрібне русло. Практично зробити це можна, використовуючи новорічні ритуали та обряди. Деякі з них існують з давніх часів, інші придумані і обгрунтовані сучасними магами. Працюють всі. Результати іноді перевершують найоптимістичніші прогнози! Варто спробувати і приділити трохи часу і сил, щоб потім на цілий рік забути про переживання!

 Новорічні ритуали на гроші в 2016 році!

 Про те, що новорічну ялинку прикрашають купюрами знають багато. Ялинка - головний атрибут свята. Зелена красуня буквально притягує грошові енергетичні потоки в наше життя. Тим більше Мавпа (символ нового року 2016) тропічну «зелень» дуже любить!
 А ось є Новорічний обряд, який дозволяє позбавитися від вантажу боргів. Треба накинути на плечі (кажуть: на горб) щось важке. Наприклад, можна взяти покривало, скачати його і поносити годину - дві на плечах. Скинути його потрібно під бій курантів. При цьому вигукнути: «Я вільний!». Після цього, звичайно, кредитори не напишуть вам повідомлення про те, що борги анульовані. Тільки відбудуться події, які дозволять закрити всі фінансові дірки безболісно і навіть непомітно. У кожного це відбувається по-своєму.
 Щоб потік грошей підхопив вас і сам поніс безбідне майбутнє, треба в новорічну ніч провести наступний ритуал. Перед північчю наберіть у ванну деяку кількість води (холодної). Тепер створіть потік. Нехай вода біжить з крана і йде в злив. Потік повинен обов'язково діяти опівночі! У нього поміщається гілка живої ялинки або сосни. Відразу після настання Нового Року гілку слід дістати і «окропити» вологою всі кути будинку. При цьому, треба йти, розбризкувати воду і говорити: «Відкриваю двері грошовому потоку! Забираю перешкоди і перепони! Запускаю механізм багатства!» Тільки після того, як обійдете всі приміщення квартири (будинку) воду можна закрити і ритуал закінчити.  

Новорічні ритуали та обряди на здоров'я.

Для того, щоб недуги не турбували вашу родину, добре під бій курантів підняти келихи, наповнені не шампанським, а особливим «оздоровлювальним» відваром. Готують його для Новорічного обряду завчасно. Потрібно знайти трави (добре, якщо зберете їх власноруч, але підійде і аптечні): 
 ромашку, 
 подорожник, 
 квіти фіалки, 
 столітник, 
 шипшина, 
 березові бруньки. 
 Ще знадобиться липовий мед.
 У ємність налити літр води. Коли закипить, туди кидають по дві щіпки названих рослин. Варять тринадцять хвилин. Остуджують і проціджують. Потім в отриманий відвар додати дві столові ложки меду. Тримають відвар в холодильнику. Пити його потрібно під час святкового застілля, не забуваючи додавати до кожного побажанню «І здравия вам бажаю!»

 У деяких селищах поширений такий Новорічний ритуал: хвороби вимітали з дому. Звичайний віник для цього не підходить (тим більше - пилосос). Потрібно ще по осені набрати останніх трав. Висушити їх, повісивши віником на невеликому протязі. Перед настанням Нового Року цією мітелкою слід промести (символічно) всі кімнати від вікна до порога. При цьому примовляти: «Ідіть хвороби, не потрібні більш!» Віник відразу виносять за поріг. В ідеалі - спалюють. Головне - він не повинен знову в будинок потрапити!

 Новорічний ритуал на кохання

  Кажуть, що для залучення кохання потрібно обов'язково на ялинку повісити золоте сердечко. Зберігати його слід все життя і діставати тільки один раз в році, щоб на Новорічне дерево повісити. А щоб привернути до себе радість взаємних відносин підійде наступний ритуал. Зробіть з ганчірок і ниток чорного кольору потворну ляльку. Вона повинна бути самою неприємною, на яку ви здатні. Назвіть її «Самотність (ім'я)». Це можна просто вимовити, а можна на папірці написати і приколоти. Посидьте з нею наодинці перед Новим Роком. Потрібно пояснити, як ви засмучені вашим з нею передчасним розставанням. Попрощатися на століття і викинути у вікно рівно опівночі. Якщо зумієте видавити сльозу, то ефект наступить швидше.

 Новорічний обряд на удачу 

Є така Новорічна прикмета, якщо під п'яти покласти підкови і зустріти з ними Новий рік, то удача буде переслідувати вас на кожному кроці. Підкови можна з кольорового паперу вирізати: жовтою або коричневою. Тільки прибирати їх потрібно перед тим, як зберетеся влягтися спати. Їх не потрібно викидати. Підковам виділяють затишний куточок і зберігають до наступного Новорічного свята (декоративна скринька підійде). 30 грудня з ними урочисто прощаються і готують наступні.
 Ще, щоб удача помітила ваш будинок, можна подати їй знак, прикрасивши певним чином ялинку. Дерево має бути натуральним. Тобто, якщо у вас прийнято прикрашати штучну ялину, то придбайте гілочку натуральної для обряду. Її поміщають в східний кут приміщення. Нарядом повинна служити червона або синя зірка, на яку накладається сніжинка. Це знак удачі: вогонь і лід разом!  
Ось такі прості Новорічні ритуали і обряди допоможуть вам і повеселитися перед святом, і все добре до себе привернути!

джерело:http://new-year-party.ru/novogodnie-ritualy-obryady-2015/

У чому краще зустріти Новий 2016 рік?



Варто грунтовно підійти до вибору одягу для зустрічі Нового 2016 року.
Почнемо з самого головного - комфорту. Повірте, Мавпа добра і не вибаглива. Вона може на багато чого подивитися крізь пальці. Одного не пробачить: зневіри. Тому необхідно підбирати вбрання таким чином, щоб вони не робили з людини «манірну мадам». У Новорічну ніч необхідний іскрометний рух, запальні танці, верткі па під час конкурсів, адекватна реакція на чужі жарти і сюрпризи.
Якщо туалет сковує вас, то сміливо залиште його для іншого випадку. Новорічне сукня має бути таким легким і зручним, щоб у разі потреби можна було вспорхнуть і полетіти назустріч пригодам. До речі, з таким нарядом прийде і відповідний настрій, головною ноткою якого можна назвати «передчуття щастя».Ось, чого чекає від нас, своїх тимчасових шанувальників Мавпа. А на фасони вона дивитися не стане. Бажаєте вечірній туалет, будь ласка! Вирішіть надіти «щось демократичне», вона і так вас полюбить. Але, врахуйте, що в натовпі зустрічаючих Новий рік вона спершу помітить яскраві фарби. Її нестримний норов привертає все незвичайне, екзотичне, блискуче. 

Щоб сподобатися Вогненній Мавпі бажано одягати речі, в яких присутні такі кольори, як червоний, оранжевий, жовтий, золотий, кораловий, перламутровий, бордовий, коричневий, рудий, шоколадний. Всі відтінки цих «язиків полум'я» вітаються як на жінках, так і на чоловіках.Цього разу до наряду для головної вечірки року потрібно підійти з усією відповідальністю. Яскраві фарби і маскарадні костюми - необхідна умова. Однак в образі постарайтеся поєднати одночасно екстравагантність і бездоганність.Жінкам у новорічну ніч варто надіти вечірні сукні. Можна дістати з сейфа фамільні коштовності (або придбати з нагоди прикраси з натуральних каменів), сміливо відкрити плечі або спину. Незвичайні зачіски - те що потрібно, забудьте про скромність і природність, приготуйтеся блищати!

неділю, 11 жовтня 2015 р.

Народні секрети господарського мила!

У статті наведені розповіді людей з газети "ЗОЖ"
У Вас в квартирі є господарське мило?Якщо ні, то обов'язково придбайте і нехай лежить на всяк випадок!

Господарське мило успішно застосовується для лікування запальних процесів (аж до починається гангрени).
Господарським милом успішно лікують навіть гінекологічні захворювання (у деяких пологових будинках його використовують для миття підлоги у відділеннях, де знаходяться новонароджені).
* Якщо змастити господарським милом дрібні подряпини, порізи і ранки, то можна значно знизити ризик інфекції і прискорити загоєння.
* Щоб уникнути появи синяка після забиття можна прикласти лід з холодильника, а можна помазати забите місце господарським милом ні синяка, ні шишки!
* Господарське мило - чудовий противірусний засіб. При нежиті або навіть коли починається грип необхідно змочити ватний тампон в розчині господарського мила і обробити їм носові пазухи.
* Хірурги знають про дивну здатність господарського мила замінювати хірургічні рукавички (якщо його намилити на руки і залишити підсихати) - кажуть, що тоді навіть при порізі під час операції ризик зараження мінімальний.
* Якщо утворився нарив треба накласти суміш з узятих в рівних частинах господарського мила, цибулі і цукру (цибуля і мило натерти на крупній тертці). Робити це краще на ніч, зафіксувавши компрес пов'язкою. До ранку, рана стане чистою.
* При грибку на ногах слід промити уражені місця милом, дати висохнути і обробити шкіру йодом. Крім того, для позбавлення від грибка на ногах можна просто мити їх протягом тижня вранці та ввечері господарським милом.
* Щоб уникнути подразнення при голінні або депіляції, не обов'язково купувати дорогі креми і гелі. Достатньо один раз після процедури намилити шкіру господарським милом.
* Господарське мило послужить дезинфікуючим засобом для предметів особистої гігієни (гребінців, мочалок, зубних щіток). З вечора їх потрібно намилити, а вранці ретельно промити. Фахівці рекомендують проводити таку процедуру хоча б раз на 3 місяці.
* Корисно мити голову господарським милом пару раз на місяць, обполіскуючи після миття розчином лимонного соку або оцту. Волосся стає густим і сильними, зникає лупа, волосся перестають ламатися і випадати.
* Позбавитись від почервоніння і прищиків треба натерти господарське мило, збити його в мисці в міцну піну.
Тепер взяти 1 ст. л. піни, 1 ч. л. солі «екстра» і перемішати.Цю суміш накладати на добре вимите обличчя. Попереджаю - буде сильно щипати, але це якраз і означає, що йде лікувальний процес.Тримати маску півгодини.
 
У вас на обличчі залишиться суха сіль, змахніть її і вмивайтеся спочатку гарячою, а потім холодною водою.Робити таку процедуру потрібно 2-3 рази на день протягом 2-3 тижнів.
* Натоптиші і тріщини на ногах зійдуть, якщо кілька днів поспіль робити ванночки для ніг з 2 л води, 1 ч. Л. соди і 1 ст. л. тертого господарського мила .
* Господарським милом радять вмиватися - хоча б 2 рази на тиждень - для того, щоб шкіра завжди молодо виглядала. Після вмивання треба змащувати шкіру звичайним дитячим кремом.Причому ефект від таких умивань, як кажуть ті, хто спробував, краще, ніж від використання дорогої професійної косметики.

 * Позбавляємося від папілом на тілі.
 
Беремо шматок господарського мила 72%. І натираєш уражене місце. Без фанатизму, просто щоб змастити. Хочеш - сухим милом мокру шкіру. Хочеш - мокрим милом суху шкіру. Зазвичай так роблять на ніч (чомусь всі випадки які мені зустрічалися - це були папіломи на шиї, а ходити на роботу з коричневими розводами на шиї непристойно). Загалом - на ніч натреш шкіру, вранці змиєш. І так десь 3-4 вечора (ночі). Потім шкіра запалюється, червоніє, злегка свербить. Значить, процедури потрібно припиняти. Ще пару днів піде на те щоб шкіра прийняла здоровий вигляд. До того часу від папілом і сліду не залишиться.Перевірено неодноразово.
* Можна вилікуватися за допомогою господарського мила коли починається нежить.Потрібно зробити мильний розчин, вмочити туди ватний тампон і обробити носові пазухи.Тоді (хоча і буде перший час трохи щипати) ніс ніколи не буде закладений, а через 2-3 такі обробки ви надовго забудете про застуду.
* При укусі собаки для запобігання потрапляння в рану інфекції радять дати стекти крові з рани (вона вимиє і бактерії), а потім або прикласти марлю або забинтувати бинтом, змоченим в розчині господарського мила.
* Успішно справляється господарське мило і з лікуванням грибкових захворювань стоп.Радять ретельно мити уражені області на шкірі милом зі щіткою, після чого обробляти поверхню шкіри йодом.
* Господарським милом успішно лікується молочниця і пітниця.
 
Їм добре підмиватися, воно вбиває всі бактерії і грибок типу молочниці. При молочниці здорово допомагає, намилити безіменний палець і обмазати піхву на скільки палець влізе, так мені в пологовому будинку сказали.
* Якщо є які-небудь проблеми в ротовій порожнині, можна обробляти зубну щітку розчином господарського мила і залишати на ніч. До ранку ви будете впевнені, що ваша зубна щітка повністю знезаражена.
* Кілька років тому мої тільки що проколоті вуха запалилися - ззаду на мочці утворилась чорна грудка.Я вже налаштувалася зняти сережки і "заростити" вуха, але моя мама взяла звичайне господарське мило, натерла його дрібною стружкою, додала сік цибулі і все це доклала мені на мочку на день. Увечері все зняла, потім я ще пару днів змащувала вухо спиртом, і все пройшло.Більше проблем не було.
* Господарське мило - прекрасний засіб для зняття набряку.
 
Для цього достатньо розвести мило у воді і натерти отриманим розчином забій.Виробляти процедуру необхідно кілька разів за день.
* Засіб від наривів. Змішати в рівних частинах натерту цибулю, господарське мило і цукор. Цю мазь накласти на нарив і забинтувати.
 
Робити це потрібно на ніч, вранці ви побачите, що рана повністю очистилася.
* Від тріщин на п'ятах і натоптишів роблять ванночку з 2 літрів гарячої води, 1 чайної ложки соди і 1 столової ложки наструганного господарського мила.
* Господарське мило і дощова вода від випадіння волосся позбавлять назавжди.Застосовувати для намилювання волосся тільки темне господарське мило.Ніяких інших миючих засобів не використовувати.Мити голову слід 2 рази на тиждень. Результат прекрасний.
* Робіть домашній пілінг: нанести на вологу шкіру обличчя піну з господарського мила і ваткою, змоченою хлористим кальцієм, протерти обличчя по масажних лініях.Шкіра дуже добре очищається.
* Якщо намилити місце опіку господарським милом і дати підсохнути, то не буде не тільки бульбашок від опіку, але і почервоніння не залишиться!
* Кілька років тому ночами крутило і вивертало ноги, дали пораду -ванночки з ХОЗ.МИЛОМ.У тазик або відро наливала 2-3 л теплої води, розпускала господарське мило (туалетне не годиться!), Щоб вода стала білою, як хороше молоко. Додавала по жмені харчової соди і морської солі (підійде будь-яка), перемішувала до розчинення, додавала гарячої води з чайника, яку могла терпіти, ще раз розмішувала, додавала 10 крапель йоду.Опускала ноги в цей розчин по щиколотку на 15 хвилин - ні хвилиною більше, інакше почнеться зворотний процес!За цей час розчин витягає з ніг весь біль.Ноги витирала рушником, змащувала кремом або лікувальною маззю (можна оливковою олією), масажувала ступні, одягала вовняні шкарпетки і лягала спати.
 
Розчин використала 3 рази, щоразу підігріваючи до терпимою температури і додаючи ще по 10 крапель йоду, тримала ті ж 15 хвилин. Після 3 раз готувала свіжий розчин.Зробіть 10-12 процедур (щодня), потім перерва, далі по самопочуттю. У кого проблеми з венами (варикоз і тромбофлебіт), розчин робіть не гарячим, а теплим.Після першої процедури я спала спокійно, а після 10 процедур забула, як мої ноги під'юджувало і вивертало.

Де зустрічати Новий 2016?

Де зустрічати Новий 2016?
 Те, де і як ми зустрінемо Новий 2016 рік і чи догодимо Мавпі, залежатиме успіх кожного з нас впродовж всього подальшого року. Тому, щоб зустріч була гідною, варто врахувати все до дрібниць.Місце проведення Нового 2016 року особливого значення не має, головне, щоб було весело. Вітатися будуть найнесподіваніші заходи. Якщо у вас є можливість взяти участь у маскараді, квесті на вулицях міста, шоу в ресторані, в рок-концерті або вечірці в оточенні знайомих і навіть малознайомих людей, не роздумуйте і вирушайте в галасливу компанію.Якщо ви любите більш екстремальний вид відпочинку і готові на різні пригоди, по можливості їдьте за кордон. 

Новий 2016 рік за східним календарем - рік Червоної вогняної Мавпи.

Вірші про Святого Миколая



ПІД ПОДУШКУ 
Темноти я не боюся! 
Мами слухаюсь всі дні! 
Миколаю, мій дідусю, 
Що за це даси мені? 
Щось смачненьке, солоденьке 
У своїм мішку знайди, 
Уночі прийди тихенько 
Й під подушку поклади! 
 *****
Щоби в будні та у свята
Читали віршики малята
Лиш про тебе. А для тебе
Просили милості у неба.

Щоб уклін тобі віддали,
Не лише дарів чекали.
Щоб все дітки розуміли
Й вірить в чудеса хотіли.

Чудотворний Миколаю!
Люблять всі тебе і знають.
Тож дозволь їм привітати
Тебе, любий, з твоїм святом.
Ірина Цельняк
 *****

День подарунків

Коли святий Микола
З небес на землю йде,
То кожний дім і школа,
Мов вулик бджіл, гуде.

Там дітвора чекає
На срібних янголят,
Що із доріг безкраїх
На землю загостять.

Бо добре знають діти,
Що ні сніжний танок,
Ані мороз, ні вітер
Не спинять їх санок.

А на санках — подарки!
Ах, як багато їх!
Для Слави, для Одарки,
Для всіх! Для всіх! Для всіх!

А тим, що пустували,
То чортик в темний кут
На пам’ятку поставить
Гнучкий з лозини… прут.
Роман Завадович
 *****

Слухає Петрик, слухає Оля,
Чи не гуркоче літак з-понад поля,
Чи над їх домом не пролітає
Зі святим гостем, із Миколаєм.
«Петрику, чуєш? Петрику, цить!
Ніби гуркоче… ніби летить…
О, коло нашого дому затих…
Слухай, скрипить попід вікнами сніг!.

Слухає Лесик, слуха Ігорчик,
Чи не лунають здалеку дзвіночки,
Чи біле авто не заїжджає
Зі святим гостем, із Миколаєм.
«Лесику, чуєш? Лесику, цить!
Там, за дверима, щось шелестить!
Може, по сходах ангел іде…
Може, на клямку руку кладе…»

Діти чекають — і срібнії мрії
Тихо лягають на соннії вії.
Діти поснули — не чує Ігорчик,
Що залунали здалеку дзвіночки.
Діти не чують, діти вже сплять,
Тихо над ними зірки мерехтять.
З неба гостинці на ліжечка край
Тихо складає святий Миколай.
Михайло Маморський
 *****

Добрий святий Миколай

Прийшла в гості нічка-чарунка
І сон сколихала над вушком.
Святий Миколай подарунки
Тихенько поклав під подушку.

Знаю тебе, добре знаю,
Щедрий Святий Микалаю.
Чекає тебе зимова пора,
Жде з нетерпінням уся дітвора.

Приніс ти цукерки в торбинці
Та іграшки дуже гарненькі.
Я вдячний тобі за гостинці.
Для мене ти, ніби рідненький.
Володимир Кленц
 *****

В РУКАВИЧКУ 

Ходить тихою ходою 
Миколай із бородою. 
У віконце заглядає. 
– Дітки є у вас? – питає. 
Має дід цей дивну звичку 
Щось покласти в рукавичку! 
 *****

ПРЕКРАСНЕ СВЯТО 

В український наш край 
Йшов Святий Миколай, 
Через поле і ліс 
Миколайчики ніс. 
Сняться діткам вві сні 
Ті дарунки смачні, 
Що лишив у кутку 
В золотім чобітку. 
  *****

ЧАРІВНА ТОРБИНКА 

Чи ви чули дивину? 
В ніч ласкаву чарівну 
Миколай до нас прийшов, 
В чарівній своїй торбинці 
Він приніс смачні гостинці! 
Залишив і десь пішов… 
  

Миколай про діток знає все,
Подарунки кожному несе,
Має для дитячих подушок
Подарунків повно — аж мішок!
Віра Паронова
 *****

Молитва до Миколая

Святий Миколаю,
Я тебе благаю:
Пошли щастя й світлу долю
Козацькому краю.

Дідусь і бабуся —
Щоб були здорові,
Татусь і матуся —
Щоб жили в любові.

Усім добрим діткам
Принеси гостинці
І подаруй Божу ласку
Кожній сиротинці.
Надія Гуменюк
 *****
І зайчик чекає на святого Миколая
Нарікає бідний зайчик:
— Під кущем я змок,
І коли то землю вкриє
Сніжний килимок?

Вітрюган свистун-шумило
Вже нехай би змовк:
Я за шумом не почую,
Як підійде вовк.

Слава Богу! Два дні падав
Білий пух-сніжок.
Буде йти святий Микола
В місто до діток.

Він побачить попід лісом
Мій малий слідок,
То й мені морквину кине
І смачний листок.
Галина Чорнобицька
  *****

ВІД МИКОЛАЯ 

Встану швидко в час раненький, 
Всю кімнату обійду, 
І, звичайно, солоденький 
Подаруночок знайду! 
Ось він! Ось! Найкращий в світі! 
Миколай його лишив. 
Лиш забув мене збудити, 
Бо до когось ще спішив. 
 *****

Миколай

Ти сьогодні швидше спать лягай,
Бо приїде в гості Миколай.
Бачиш, перша зіронька горить —
То вже Миколай до нас спішить.

В нього коні білі, наче сніг,
Борода сивенька аж до ніг,
У сріблясті саночки сіда,
І за вітром в’ється борода.

 *****
Ще ніхто його не бачив,
Та у ліжечка дитячі
Він кладе під подушки
Подарунки і книжки.

Хочу я побачить чудо
І сьогодні спать не буду.
Довго-довго я не спав:
Все чекав, чекав, чекав…

Починаю вже дрімати…
Миколай зайшов в кімнату,
Він схилився наді мною
І лоскоче бородою.

Щось тихесенько шепоче.
Хочу я відкрити очі,
Та не можу, мабуть, сплю.
Миколая я люблю!
Віра Паронова  
 *****
Ходить він завжди вночі
Має від дверей ключі,
Знає, хто живе і де,
Як себе щодня веде.

Чемним діткам, хоч потроху,
В чобітки та у панчохи
Він кладе потішки,
А нечемним — мишки!

Хто це? Швидко відгадай!
Це наш любий… (Миколай)
І. Бевз
 *****

Лист до Святого Миколая

«Святий Отче Миколаю,
Вечір Твій вже наступає,
Пишем, щоб влегшить роботу,
На що маємо охоту…
Соні черевичків треба,
Оля просить — ляльки з неба
Влодко—шаблі золотої,
І рушниці — та нової…
Ну й цукорків — мусиш знати —
Любим страшно ласувати».
Діти лист цей заліпили,
За вікно його вложили,
Все зробили так, як треба
Лист поїхав впрост до неба.
Іванка Трешневська
 *****

Миколаю, Миколаю!

Миколаю, Миколаю!
Я про тебе пам’ятаю,
І тому я добре вчуся
І до Бога все молюся.

Знаю, завдяки лиш праці
Буду жить колись в палаці,
Зможу користь приносити
Й краю рідному служити.

В школі я знання здобуду.
Добрим буду я до люду.
Зможу я колись пишатись,
Що на тебе міг рівнятись.

Хочу чудеса творити
І на радість батькам жити!
З твоїх вчинків приклад брати,
Щоб всім щастя дарувати.

Тож-бо, друзі дорогенькі!
Будьмо завжди ми чемненькі,
Не лінуймось, не сварімось —
За науку всі берімось!

А тобі ми, Миколаю,
Всі поклін наш посилаєм.
Щоб у всьому світі діти
Розквітали, наче квіти!
Ірина Цельняк
 *****

Перед святом Миколая

Цього року Миколая
Я таки підстережу!
Мама хай про це не знає,
Їй нічого не скажу.

Чемно в ліжечко лягаю,
Ніби закриваю очі…
Й виглядаю Миколая.
Спати я цілком не хочу!

Коли буде під подушку
Класти цукерки й горішки
То я гляну на Святого,
Хоч одненьким очком, трішки…

Батько й мати полягали,
Стихло вже усе у хаті.
Стиха вже почав дрімати
І ведмедик волохатий…

Ой! Які довгі хвидини…
І ніщо не помагає,
Що я часто на годинник
Біля ліжка поглядаю.

Ось до лідка, від вікна,
Місяць простелив стежину.
По ній постать осяйна
Просто так до мене й лине…

Погляд синій — наче небо,
І борода срібно-сніжна.
Усміхається до мене
Й мою руку гладить ніжно.

Ранком я засумнівалась…
Був Святий тут чи не був?
Але ж хто тоді так ніжно
Мою руку доторкнув?
Одарка Криштанович
 *****

Свято Миколая вже прийшло до нас.

Свято Миколая вже прийшло до нас,
Здійснились всі мрії, Миколай у нас,
Здійснились бажання всеї дітвори,
Він приніс малятам дарунки свої.

Любий Миколаю, прошення прийми,
Будемо слухняні, будемо чесні ми.
Будем пам’ятати заповіді всі,
Хочемо ми жити в щасті і добрі.
Ірина Шевчук
 *****

Святий Миколай

Нічка зорі розсипає,
Тихо-тихо сніг лягає,
Він до кожного віконця
Диво-дивне наближає.

І Андрійко, і Марійка
Кожен з них чудес чекає,
Бо готуються зустріти
Час Святого Миколая.

Знають діти: Миколай
Добрих, чемних поважає,
Гарним дітям у панчішку
Він дарунок укладає.

Хто не слухав — тому різку
Під подушкою ладнає.
Микола Яременко
  *****

Святий Миколай

Нині Святий Миколай,
В український піде край,
Всім, хто чемний був весь час,
Він даруночки роздасть.

Тут цукерки, шоколадки,
І тістечка, і помадки,
Для дівчаток лялечки,
А для хлопців шабельки.

Тут вояки є цинові,
І паяци є цукрові,
Образочки і зшитки,
Щей гарненькі книжечки.

Тож чекають усі діти,
Миколая щоб зустріти,
Миколаю честь складають,
Миколая величають.
Василь Софронів-Левицький
 *****

Уже так довго я чекаю Миколая.

Уже так довго я чекаю Миколая.
Це свято найжаданніше з усіх.
Я завше вірю в нього і бажаю,
Щоб Миколай прийшов, як впаде сніг.

Я так давно листа йому відправив.
Присягся бути чесним й чемним я.
І в день святий повірив.
Тому вдивляюсь в темінь я вікна.

Я з нетерпінням так чекаю -Миколая.
Щось таємниче в цьому є для нас.
Ніхто, ніколи наперед не знає
З чим і в який він прийде час,

Я так безмежно вірю в Миколая.
І знаю, що він бачить всіх і все.
Він ні про кого ні на мить не забуває,
Казковий лет й наснагу нам дає.
Ірина Цельняк
*****
Любий Отче Миколаю!
Я, звичайно, добре знаю,
Що цей список — аж задовгий,
Але ж Ти — незмірно добрий…
Принеси мені гостинців,
Скільки вміститься в торбинці:
Ані мало, ні багато —
Так, як скажуть мама й тато.
Ганна Черінь
*****

ЧЕКАЮ МИКОЛАЯ 

Добрий, щедрий Миколаю, 
Я давно тебе чекаю. 
Принеси мені на свято
Подаруночків багато: 
Оберемок мрій рожевих, 
Снів чарівних кришталевих, 
Ще мені цукерок треба 
І хоч трохи снігу з неба.  
*****

Святий Миколаю…

Святий Миколаю,
Прийди до нас з раю,
Принеси нам дари
Кожному до пари.
Цукерки смачненькі,
Булочки пухкенькі,
Книжечок багато
Читати у свято.
Марія Підгірянка
*****

Миколаю, Святий Миколаю!

Миколаю, Святий Миколаю!
Де ти ходиш, де бродиш в світах?
Чом так рідко до нас прибуваєш?
Ти — чаклун і добродій у снах.

Миколаю, Святий Миколаю!
Благодійність твоя без кінця.
Ти домівки й спокою не маєш,
Та усмішка не сходить з лиця.

Твоє серце гаряче, невтомне
Стукотить через роки і час
В день святий, у ночі напівсонні,
Враз, як ангел, ти линеш до нас.
Ірина Цельняк