неділю, 12 жовтня 2014 р.

день Собору Архистратига Михаїла

 21 листопада християни відзначають день Собору Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних. Архистратиг Михаїл, ім’я якого означає «хто, як Бог?» Або «хто рівний Богові?» є вождем Небесних сил, тому і називається архистратигом, тобто воєначальником сил Господніх.
Архистратиг Божий Михаїл — головний Архангел всього Небесного воїнства, той Ангел, який очолив битву проти павшого сатани і приєднавшихся до нього палих ангелів, і скинув з Неба згорділих Денницю з іншими полеглими духами. Архангел є одним з найбільш шанованих біблійних персонажів. В Одкровенні святого апостола Іоанна Богослова написано: І сталася на небі війна:

«Михаїл і Ангели його воювали проти дракона, і дракон і ангели його воювали проти них, але не встояли, і не знайшлося їм місця на небі. І скинений був великий дракон, древній змій, званий дияволом і сатаною, що зводить усесвіт, скинутий на землю, і ангели його скинуті з ним.»

За це, він поставлений Господом над всіма дев'ятьма чинами Агельськими. І ім'я Архангела він носить не як вказівку на власний чин в девятічастічной ієрархії, а як позначення його влади і верховенства над усіма Ангелами. Архистратиг Михаїл брав участь як у багатьох Старозавітних подіях, так і в більш пізній час. Через нього з'явилася Сила Господня, що знищила єгиптян і фараона, які переслідували ізраїльтян. Архістратиг Михаїл захищав Ізраїль у всіх лихах. Він з'явився Ісусу Навіну і відкрив волю Господа на взяття Єрихона (Нав 5, 13-16). Архангел Михайло заборонив дияволу явити юдеям тіло святого пророка Мойсея для обожнення (Юд 1, 9). Також відомо про багато інших найважливіших подій в в яких брав участь Архенгел Михайїл. З цього приводу Григорій Великий пише, що в той час як інші Ангели являються, для того, щоб принести людям якусь звістку, Михаїл Архангел надсилається всякий раз коли повинна з'явитися чудесна сила Божа, і саме його ім'я, в перекладі з єврейського значить "хто як Бог ? ", говорить, що ніхто не може зробити того, що робить Всевишній Господь Своєю волею.
З давніх часів шанується святий Архистратиг Божий Михаїл на Русі. Предстательства за міста руські Пресвятої Цариці Небесної завжди відбувалися Її появами з Воїнством Небесним, під проводом Архистратига. Коли хан Батий прямував до Новгороду, Архангел з'явився йому і заборонив входити в місто. (джерело:  http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB )


Немає коментарів:

Дописати коментар