неділю, 16 листопада 2014 р.

Добірка прикмет про дітей


1. Коли малюк зробить перші кроки, мати між його ступнями повинна ножем провести, тим самим порвавши невидимі нитки. А ще при цьому сказати: "Ходи без устатку, живи довго, та солодко."
2. Коли у дитини випадає перший зуб, його треба викинути у вогонь, щоб убити зло, що переховується в його тілі .. або
Коли у дітей випадають зуби, треба зуб викинути в щілину на підлозі примовляючи: "Мишка, мишка! На тобі молочний зубок, а у мого синочка / донечки нехай буде зуб ще міцніше, ще здоровіше
3. До 40 днів допускати чужих людей до дитини не можна, наврочать.  

І правильно! Навіть лікарі це підтверджують і велять батькам малюка скоротити кількість відвідувань матері та її чада до мінімуму. Адже організм дитини ще не зміцнів і ймовірність того, що малюк заразиться від родича або не званого гостя, що прийшов подивитися на новонародженого, дуже велика. 
4. Немовля не можна цілувати - інакше довго говорити не буде. Всяка інфекція шкодить розвитку малюка. І тому і це прислів'я придумано не випадково.
5. Не пери, і не мийся у воді, де дитину купали, дитина хворіти буде

6.  Не можна кидати брудні речі на підлогу - чадо твоє бідно худо жити буде
7. За дитиною не доїдай - здоров'я його з'їси.
8. Щоб дитину спати укласти, потрібно водою його умити, в якій ложки після вечері мили. (Ложки помити, в чистій воді сполоснути, їй і вмивати немовля). Витерти дитину лівою стороною халата або подолу. Це самий дієвий метод. Крім того він душу малятка заспокоює.

 9. З'явився на світ першого числа або в молодика буде щасливий.
10. Діток крикливих носи до церкви, коли дзвін дзвенить
11. Якщо при хрещенні у дитини руки в кулачки стиснуті - жадібний виросте, а коли, не стислі - добрий, простодушний .
12. Щоб дитина виросла здоровою, і зуби були міцні, треба родині малюка подарувати срібні ложки в час, коли у нього / неї почнуть зубки різатися.  

13. Дитина завчасно посивіє, якщо відлучать його від грудей матері в той час, коли дерева цвітуть. Дитина, відлучений від грудей під час міграцій птахів виростає нетерплячим .

Немає коментарів:

Дописати коментар